Ferhatpaşa Anaokulu Gelişim Bahçesi Atölyelerinden

Ferhatpaşa Anaokulu Gelişim Bahçesi Atölyelerinden "Gelişime Büyük Katkı"

Gelişim bahçemizin amacı özellikle  okul öncesi dönemde tüm gelişim alanlarını desteklemeknin yanı sıra çocuğun yaratıcılığının gelişmesine katkı sağlamak ve bu gelişim sürecini açık hava ile destekleyerek kalıcı öğrenmeler oluşturmaktır. 

Atölyelerin kurulma Amacı ve Gelişime Etkileri

Tarım atölyesi 

Çoğunlukla kentte yaşayan çocukların doğa ve tarımsal faaliyetlerden uzak olarak büyümelerinin gelişimsel bütünlükleri açısından sakıncalarını göz önüne alarak üretime ve beslenmenin önemine katkı sağlayan tarım atölyeleri her yönden gelişimi destekler. 

Ateş çemberi 

Okul öncesi dönemde empati gelişimine aynı zamanda dil ve konuşma becerilerinin gelişimine önemli katkı sağlamak hedeflenmiştir.

Kil ve Mutfak atölyesi 

Okul öncesi dönemi çocuklarda kil çalışmalarının kişiliğe, sosyalleşmeye ve yaratıcılığına yönelik sayılamayacak kadar çok yararı bulunmakla birlikte sabırlı olaya,  paylaşmaya önemli derecede katkı sağlar.

Sanat atölyesi 

Okul öncesi sanat etkinliklerinde çocukların ufkunu aydınlatmaya ve yaratıcılıklarının gelişmesine yardımcı olur.

Müzik atölyesi 

Çocukların bilişsel gelişimini, ses ve dil gelişimini, kendilerini ifade edebilmelerini, yaratıcılık becerilerini, soyut düşünmelerine de katkı sağlar.

Drama atölyesi 

Okul öncesi dönemi drama etkinlikleri ile çocuklar  duygularını rahatlıkla ortaya koyabilir ve olumlu-olumsuz duyguları kolaylıkla yaşayarak üzerlerindeki gerginlikten kurtulabilirler. Böylece çocuklar gelecekte her alanda kendini tanır.

Oyun ve hareket alanı 

Bu alanda çocuklar büyük ve küçük kas gelişimi destekleyerek bedenin farkına varma ve spor becerilerinin gelişimine katkıda bulunurlar.

Duyu atölyesi 

Öğrenme ortamlarında, duyu temelli etkinliklerin tüm program boyunca yerleştirilmesi ve erken dönemde çocuklara sunulacak duyusal deneyimlerin beyin gelişiminde son derece önemli bir rol oynadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. 

Böcek oteli 

Okul öncesi dönemde gözlem yapma,  dikkat toplama ve canlıların yaşamsal döngülerini anlamak adına önemli bir gözlem merkezidir.

18.01.2024 99

18-01-202418-01-202418-01-202418-01-202418-01-202418-01-202418-01-202418-01-202418-01-202418-01-2024