Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

15.10.2020 570

1908 yılında Mutasarrıf Cevat Paşa tarafından Rüştiye-Ula olarak yaptırılan yan taraftaki bina Kız Meslek Lisesi olarak kullanılırken binanın fiziki şartlarından dolayı öğrenci sayısının artmasıyla ihtiyaca cevap veremediği için yanına çocuk gelişimi ve eğitimi için ek bina projesi başlatılmış. İnşaat bittiği tarihte Milli Eğitim Bakanlığının her ile bağımsız Anaokulu genelgesiyle birlikte İstanbul'da 3 ilçeyle birlikte okulumuz da bağımsız olarak 04.11.1999 yılında eğitim öğretime açılmıştır.

16.yüzyılda Ünlü  Osmanlı  Vezirlerinden  Ferhat Paşa Çatalca'da kendi adıyla anılmak üzere tarihimizin  usta mimarı Mimar Sinan'a bir cami ve çeşme yaptırmıştır. Cami ve çeşmenin bulunduğu  mahallenin adı Ferhatpaşa olarak günümüze kadar gelmiştir. Okulumuz bu mahallede olduğu için adını Ferhatpaşa olarak almıştır.  

2010 yılına kadar 3  derslikle devam eden okulumuz 2010 yılında çok amaçlı salonun sınıfa dönüştürülmesiyle 4 derslikle eğitime devam etmiş 2 sınıf tam gün eğitim öğretime ayrılmış 2 sınıf da sabahçı ve öğlenci olarak ikili eğitim yapılmış. Yine 2010 yılında okulumuza modern çocuk parkı kurulmuş, giriş vestiyer genişletilerek öğrencilerin rahat bir şekilde giriş çıkışları sağlanmıştır. 2011/2012 eğitim öğretim yılında  da ISO belgesi alan okulumuza 2012 yılı haziran ayında ilk defa kadrolu müdür ve müdür yardımcısı atanmıştır. Yine 2013 yılında okulumuzda eğitime devam eden 6 şube için tutku bahçeleri oluşturulmuş, çocuk kulübü çalışmaları başlatılmış, okulun arka girişinin bulunduğu alan düzenlenerek çocuk kulübü için sınıfa dönüştürülmüştür.

Okulumuz Çatalca ilçesinin Ferhatpaşa Mahallesinde meydanın yanındadır. 4 derslik, 2 yönetim odası, 1 yemekhane ve 1 mutfak ile ikili eğitim öğretim hizmetini sürdürmektedir.