Gelişim bahçemizin amacı özellikle okul öncesi dönemde tüm gelişim alanlarını desteklemeknin yanı sıra çocuğun yaratıcılığının gelişmesine katkı sağlamak ve bu gelişim sürecini açık hava ile destekleyerek kalıcı öğrenmeler oluşturmaktır.
Atölyelerin kurulma Amacı ve Gelişime Etkileri
Tarım atölyesi
Çoğunlukla kentte yaşayan çocukların doğa ve tarımsal faaliyetlerden uzak olarak büyümelerinin gelişimsel bütünlükleri açısından sakıncalarını göz önüne alarak üretime ve beslenmenin önemine katkı sağlayan tarım atölyeleri her yönden gelişimi destekler.
Ateş çemberi
Okul öncesi dönemde empati gelişimine aynı zamanda dil ve konuşma becerilerinin gelişimine önemli katkı sağlamak hedeflenmiştir.
Kil ve Mutfak atölyesi
Okul öncesi dönemi çocuklarda kil çalışmalarının kişiliğe, sosyalleşmeye ve yaratıcılığına yönelik sayılamayacak kadar çok yararı bulunmakla birlikte sabırlı olaya, paylaşmaya önemli derecede katkı sağlar.
Sanat atölyesi
Okul öncesi sanat etkinliklerinde çocukların ufkunu aydınlatmaya ve yaratıcılıklarının gelişmesine yardımcı olur.
Müzik atölyesi
Çocukların bilişsel gelişimini, ses ve dil gelişimini, kendilerini ifade edebilmelerini, yaratıcılık becerilerini, soyut düşünmelerine de katkı sağlar.
Drama atölyesi
Okul öncesi dönemi drama etkinlikleri ile çocuklar duygularını rahatlıkla ortaya koyabilir ve olumlu-olumsuz duyguları kolaylıkla yaşayarak üzerlerindeki gerginlikten kurtulabilirler. Böylece çocuklar gelecekte her alanda kendini tanır.
Oyun ve hareket alanı
Bu alanda çocuklar büyük ve küçük kas gelişimi destekleyerek bedenin farkına varma ve spor becerilerinin gelişimine katkıda bulunurlar.
Duyu atölyesi
Öğrenme ortamlarında, duyu temelli etkinliklerin tüm program boyunca yerleştirilmesi ve erken dönemde çocuklara sunulacak duyusal deneyimlerin beyin gelişiminde son derece önemli bir rol oynadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
Böcek oteli
Okul öncesi dönemde gözlem yapma, dikkat toplama ve canlıların yaşamsal döngülerini anlamak adına önemli bir gözlem merkezidir.